STUDENTER TYCKER

yh_staende

”Alla studiebesök vi har haft har hjälpt mig mycket. De har gett mig tillfälle att ringa till, och träffa, olika företag här i Piteå och försöka sälja in mig själv. Jag var tidigare väldigt blyg och har haft dåligt självförtroende, och prata i telefon var jättejobbigt. Men tack vare utbildningen och det egna ansvaret man får har jag blivit modig. Jag är så otroligt glad att jag gått denna utbildning! Tack! ”

Linnea Öhrn, SCA Munksund, Piteå, examinerades 2016

”Jag tycker utbildningen har varit skitbra och jag tycker Creandos böcker är pedagogiska och väldigt lätta att läsa, utan dem hade nog alla i klassen haft det väldigt mycket svårare! Det förstod man ännu mer nu när man fått läsa den ”vanliga” litteraturen. Upplägget på utbildningen har också varit super, man har liksom börjat i rätt ände och såhär på slutet så känns det som att alla bitar faller på plats, precis som det ska vara!

Sen har jag verkligen uppskattat förankringen till arbetslivet och verkliga industrier, alltså att vi fått göra många studiebesök. Studiebesöken har gett ett sammanhang till det man läst och gjort att kunskapen fastnat på ett annat sett. När jag nu i slutet av utbildningen kommer ut på en avdelning förstår jag i princip allting efter alla kurser vi läst! Jag är jättenöjd med lärarna och utbildningen vi går!”

Cicilia Jonsson, studerar sista året och gör LIA på Iggesund Paperboard, Hudiksvall

”Perfekt avvägning mellan teori och praktik, engagerade lärare och bra studiematerial. Studiebesöken och praktikperioderna är ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. Tack vare utbildningen har jag nu en tillsvidareanställning som processoperatör inom min valda inriktning”

Malin Borin, Iggesund Paperboard, Hudiksvall, examinerades 2016

”Jag älskar mitt jobb. I dagens läge känns det som att inte alla får den chansen. Det bästa med att vara processoperatör är att arbeta med ständig problemlösning, såsom små justeringar i form av knapptryckningar på datorskärmen till fysiskt arbete ute i anläggningen. Detta gör jag tillsammans med mitt skiftlag som jag delat morgonens timmar och årets högtider med. Att jobba så tätt har gjort att vi kan känna oss trygga med varandra. Vi kan utföra vårt arbete säkert och smidigt när vi vet hur de andra tänker och reagerar i olika situationer.

Trygghet är ett ord som är återkommande i mina tankar kring arbetet och utbildningen. ’Arbeta bra och säkert’ är ord som tas upp dagligen på arbetsplatsen och de klingar tillsammans med Bo Smeders uppmaning på vår examen: ’Jag vill aldrig höra att någon av er varit med i en industriolycka’.

Trygghet delat med kunskap är det som jag tar med mig från utbildningen. Om kunskapen är en trappa så hade jag redan de första stegen med mig in på arbetsplatsen som en stabil grund att utgå ifrån och som jag alltid kan gå tillbaka till i nya situationer. Detta gror jag är något som min arbetsgivare och mina kollegor märker av. Tillbaka till ordet tryggghet, där vi alla kan känna oss trygga med det ansvar jag ges och de beslut jag tar i mitt arbete.

Utbildningen har gett mig en bred förkunskap, vilket har ökat mitt utbud av arbetsplats och arbetsuppgifter på dessa. Jag har inte bara fått en inkörsport till det som idag har gett mig stabilt jobb med bra inkomst. Jag har också fått underbara kollegor på ett jobb som jag älskar”.

Hanna Nordin, Iggesund Paperboard, examinerades 2016

”För mig har den här utbildningen inneburit både en livsförändring och en chans att göra karriär inom processindustrin, med bred möjlighet till olika yrkesroller. Tack vare utbildningen blev jag konkurrenskraftig på arbetsmarknaden och fick anställning ganska enkelt efter utbildningen var klar.

Till dig som känner sig osäker och undrar om du kan klara denna utbildning fast du jobbat med helt andra saker tidigare och inte har suttit i skolbänken på nästan 20 år, vill jag säga:

När jag började utbildningen var jag 38 år gammal, skild med ett barn och hade det privat mycket svårt. Om jag lyckades avsluta mina studier med godkända betyg är jag säker på att du också klarar av att göra denna livsförändring och klara denna utbildning.

Det bästa med utbildningen var självklart att det blev enkelt att skaffa sig anställning. Men den har också förändrat mitt liv, gjort att jag utvecklats som människa; som att inte ge upp, sundare värderingar om livet, samhället och människor runtomkring mig, jag är mer ekologisk, är mer kritisk till olika källor och är klokare vad gäller beslutstagande både i arbetet och i livet i övrigt.

Jag är ypperligt glad och tacksam att jag hittade denna YH-utbildning och blev antagen. Jag märkte rätt fort vilken otroligt bra lärare det var och imponerades av utbildningens bredd kombinerat med spetskompetens inom olika branscher – den är verkligen anpassad till hur branschen utvecklats! Jag uppskattade också den gemytliga samhörighetskänsla man fick med klassen och närheten till lärare och utbildningsledare. Jag hade stöd hela vägen. Mer personlig och proffsig utbildning får du leta efter!”.

Daniel Högvall, Fortum Högdalen, examinerades 2016