Creando är ett litet utbildningsbolag. Vi är inte börsnoterade, har inget kontor på Fina Gatan eller årlig kick off i Friends Arena. Nej, i stället lägger vi alla våra resurser på att hitta smarta lösningar.

Att se varje uppdrag som en möjlighet att utvecklas är ganska smart. Att låta medarbetarna välja mellan hemmakontor eller att sitta bland kollegor är smart. Att arbeta i nätverk med de allra bästa utbildarna inom varje område är också rätt smart.

Dessutom är vi snälla. När vi fått ett uppdrag är vårt fokus inte att krama så mycket vinst som möjligt ur det. Det vi vill är att kunden verkligen ska dra nytta av det vi levererar om möjligt ur det. Det enda vi vill är att kunden verkligen ska dra nytta av det vi levererar.

Sedan starten 2007 har vi genom att hålla fast vid vår idé att leverera bra utbildningar vuxit steg för steg till att nu vara ett ledande utbildningsföretag för svensk skogsindustri. Men vi stannar inte här. Vår affärsidé är att förse industrin med kompetens. Och det inte bara svensk skogsindustri som är imponerade av vårt arbetssätt: Att vi arbetar över hela linjen från personer på väg in till industrin, till ingenjörer och chefer. Att våra företags-anpassningar av utbildningar inte bara är ord i offerter utan en långt driven specialisering för just den kunden. Att vi vet vad vi pratar om och ständigt utvecklas. Även andra branscher och andra länder har fått upp ögonen för Creando och vårt sätt att arbeta.

”Drivkraften i mitt företagande är viljan att utveckla och skapa. Jag tycker det är oerhört roligt att utveckla utbildningsmaterial, organisera utbildningar och hjälpa elever eller kursdeltagare till nya insikter och nya kunskaper. Men det absolut bästa är när det jag levererar verkligen gör nytta. Företaget blir mer effektivt, personen blir kunnigare och trivs bättre på sin arbetsplats eller omställningsprocessen blir mindre smärtsam.

Kanske är det barnet i mig som inte riktigt har släppt taget än: skaparglädjen och behovet att få beröm för att man gjort något riktigt bra. Det kan tyckas naivt, men jag tror att som drivkraft för ett tjänsteföretag är det alldeles utmärkta egenskaper om det sätts in i ett professionellt sammanhang. Och det är det som är min avsikt med Creando Training. Att skapa ett utbildningsföretag där utveckling ständigt är närvarande och där barnets törstande efter beröm mognat till ett kvalitetstänkande: ett utbildningsföretag med en ständig strävan efter förbättringar.”

Fler än 500 personer har genomgått våra öppna ingenjörs- och processteknikkurser och fått med sig ny kunskap som kommit företagen till nytta.

Vi har genomfört ett stort antal befattningsutbildningar, där upplevelsen exempelvis hos Stora Enso Skoghall är ”välutbildade nyanställda kommer att snabbt vara lönsamma”. Läs mer här >

Tack vare våra företagsanpassade utbildningar har Munksjö Paper Billingsfors kunnat öka produktionen.
Läs mer här >

Med hjälp av vårt kompetenssystem eFront, övervakar St1 Refinery kravkurserna på ett effektivt sätt. Läs mer här >

 Flera än hundra nya drifttekniker och processoperatörer har fått sin grundutbildning av Creando, antingen som operatörstrainee eller i Yrkeshögskolan.

 

    I Creandos värld gäller att:

är måttstocken vi mäter oss med

är medlen vi behöver för att utveckla utbildningar och utbild- ningsmaterial.

är första steget mot nedförsbacken.