Är du mitt i arbetslivet och vill vidareutbilda dig?

Är du mitt i arbetslivet och känner att det är dags att ta nästa steg, antingen inom ditt nuvarande yrkesområde eller vill du kanske utforska dina möjligheter till en helt ny karriär? Du kanske funderar på att vidareutbilda dig för att vara bättre rustad för framtidens arbetsmarknad eller för att följa din passion till ett annat yrke? Oavsett dina mål och ambitioner kan det vara bra att veta att det finns ekonomiskt stöd att söka för att hjälpa dig att genomföra dina studier.

I Sverige finns det möjlighet att söka omställningsstudiestöd via Centrala Studiestödsnämnden, CSN. Detta stöd är en del av regeringens åtgärder för att underlätta för vuxna att omskola sig eller vidareutbilda sig för att möta kraven på en föränderlig arbetsmarknad.

Omställningsstudiestödet är ett bidrag för dig som är mellan 27 och 62 år och som har arbetat en längre tid. Genom stödet har du möjlighet att få ett bidrag som motsvarar 80 % av din tidigare lön, med en övre gräns på maximalt 5275 kr per vecka under 2024. För att ge ytterligare flexibilitet kan du även välja att komplettera detta bidrag med en lånedel, vilket gör det möjligt för dig att fokusera på dina studier utan att behöva oroa dig för din ekonomi.

Från och med den 1 april har du möjlighet att söka omställningsstudiestöd för studier som planeras att påbörjas under perioden 1 juli till 31 december 2024. Att ta steget till att vidareutbilda sig kan vara ett spännande och livsavgörande beslut och omställningsstudiestödet finns för att underlätta den resan för dig.

Genom att investera i din utbildning och kompetensutveckling med hjälp av omställningsstudiestödet, tar du ett kraftfullt steg mot att forma din framtid och skapa nya möjligheter för dig själv.

För mer detaljerad information och för att ansöka om omställningsstudiestöd, besök CSN:s webbplats och utforska de möjligheter som står till ditt förfogande.

Din framtid börjar här!

Senaste nytt