MEDVERKANDE FÖRETAG

yh_staende

Finns din framtida arbetsgivare med på listan?

Flera företag är engagerade i vår utbildning. Många av dem är engagerade i biobaserad produktion och har en spännande framtid med utveckling av både process och produkt.

Saknar du ett företag i din hemtrakt i den här listan? Det finns säkert något intressant för dig på nära håll. Kontakta oss så kan vi hjälpa till.

Akzo Nobel utanför Sundsvall tillverkar bland annat fettbaserade funktionskemikalier och expanderande mikrosfärer.

St1 Refinery i Göteborg och Nynas med produktion i Nynäshamn och Göteborg raffinerar råolja till bland annat fordonsbränsle och avancerade funktionskemikalier.

Arizona Chemical i Sandarne utanför Söderhamn och Sunpine i Piteå raffinerar tallolja till biobaserade kemikalier och drivmedel.

Plyfa i Hassela utanför Hudiksvall tillverkar avancerad fanér.

Bollnäs EnergiRenova i Göteborg och Värmevärden producerar biobaserad värme och elenergi.

Iggesund Paperboard utanför Hudiksvall, Stora Enso Fors utanför Avesta, Fiskeby Board utanför Norrköping, Smurfit Kappa i Piteå och BillerudKorsnäs i Gävle tillverkar bland annat förpackningsmaterial baserad på vedråvara.

SCA Östrand utanför Sundsvall, Munksjö Paper Aspa bruk utanför Askersund, Södra Cell med produktion i Värö, Mönsterås och Mörrum samt Stora Enso Skutskär utanför Gävle tillverkar exempelvis absorptionsmaterial för blöjor och bindor samt fiber för användning i papper och förpackningsmaterial.

Holmen Paper i Norrköping och Hallstavik tillverkar papper.