Vi är igång igen!

Efter ett skönt sommaruppehåll är vi nu tillbaka med full energi, och det känns fantastiskt att vara igång igen! Vecka 34 startade vi utbildningarna för våra nya studerande i Piteå och Sundsvall, D24. Den första veckan, som vi kallar ”introveckan”, är en viktig start där fokus ligger på att bygga gemenskap och ge en tydlig bild av utbildningens upplägg. Vi diskuterar även de olika yrkesrollerna, som drifttekniker och processoperatör, och vad dessa innebär i branschen.

En av höjdpunkterna under introveckan var besöken från flera av våra samarbetspartners. I år hade vi äran att välkomna representanter från Adven, Holmen Iggesund, Smurfit Westrock, Nouryon, SCA Östrand och Sunpine. De delade med sig av sina erfarenheter och gav våra studerande en inblick i vad en drifttekniker eller processoperatör gör i deras verksamheter. Ett stort tack till er – ert engagemang betyder mycket för både oss och våra studerande!

Vi hade även tidigare studerande på besök, som berättade om sina upplevelser från utbildningen och hur de har lyckats ta steget in i arbetslivet. Dessa möten är alltid uppskattade och inspirerande för våra nya studerande.

Några av de studerande i Piteå.

D23 är också tillbaka!

Vecka 43 åkte Bosse och Tomas från Ceando till Sundsvall och Piteå för att starta upp kursen Processteknik 2 med D23, som nu är tillbaka efter sitt eget sommaruppehåll. Efter att ha avslutat Processteknik 2, kommer de att fördjupa sig inom sina valda inriktningar. Vi inleder denna del av utbildningen med några inspirerande dagar tillsammans på vackra Söråkers Herrgård.

I år har vi tre spännande inriktningar, och vi är glada att ha med oss följande erfarna kursledare:

  • Massa- och pappersteknik: Malin Bäckström
  • Produktion och distribution av värme: Jennie Hedqvist
  • Råvaror och processer i kemisk industri: Bo Smeder

Vi är riktigt laddade och ser fram emot allt spännande som hösten har att erbjuda, och vi hoppas att våra studerande känner likadant! Det är mycket roligt på gång, och vi ser fram emot en lärorik och inspirerande tid framöver.

Senaste nytt